Slova rodin

"Moc Vám všem děkuji za tento projekt a naději na lepší budoucnost pro nás rodiče/opatrovníky a naše milované děti! Pokud nemáte pomoc rodiny a zároveň se Vám nedaří sehnat kvalitní a dostupnou profesionální pomoc, míra stresu, úzkosti a vyčerpání je opravdu velká."

paní Marcela

"Co bude, až naše dítě dospěje? Nikdo neví. Nechci ani pomyslet, co se stane za další roky, až dcera dochodí speciální školní docházku a měla by být nonstop už jen s námi doma, protože zařízení pro autisty - dospěláky je nedostatek. Je to naše noční můra. Autisty většina zařízení a odmítá a nepřijímá. My si ale přejeme vědět, že i pro dospěláky s autismem je spolehlivé místo, kde se o ně dobře postarají."

paní Zdenka

"Našemu synovi je 31 let. Milujeme ho. Chtěli bychom mu zajistit kvalitní a láskyplnou péči do budoucna, když již nám, rodičům, s přibývajícími roky nebudou stačit síly, nebo až syn zůstane sám bez naší pomoci. Budoucnost je pro nás stále větším strašákem. Získat umístění dospělého dítěte s autismem je velmi složité. Moc si vážíme úsilí Diakonie Praha vybudovat novou chystanou sociální službu."

paní Dagmar

Často slýcháme příběhy, ze kterých mrazí. Příběhy rodin, kde dochází síly a naděje. Životní příběhy, které vůbec nejsou jednoduché. A i tato slova rodičů jsou nám motivací v naší práci a vizi. Bohužel není v našich silách pomoci všem, kteří podobnou podporu potřebují. Ale snažíme se udělat alespoň jeden krok, který nakonec některým lidem život opravdu zlepší. A přejeme si být inspirací pro další zřizovatele a společnost celkově. Nový domov nestavíme pro předem určené klienty. Nemůžeme nikomu dopředu slibovat místo, nemůžeme přijímat přednostní žádosti. Musíme a chceme postupovat podle daných pravidel, zákonů a etického kodexu.